Lagkaptenen om Hallam: ”Välförtjänt – men intressant med ny röst”

Uppdaterad
Publicerad

Sam Hallam har varit tränare i Växjö Lakers i nästan ett decennium, men efter den här säsongen blir han förbundskapten för Tre Kronor. Lagkapten Erik Josefsson unnar honom utnämningen, men ser också fram emot en ny tränare.

– Jag har haft honom i tio år så det blir intressant med en ny röst. Men det är verkligen välförtjänt och vi gläds med honom, säger han till SVT Sport.

Det har varit en händelserik dag för Sam Hallam. Först presenterades han som ny förbundskapten och sedan straffslog hans Växjö Djurgården på bortais.

Erik Josefsson, 34, unnar sin tränare framgången.

– Verkligen välförtjänt. Jag tror hela Växjö och hela laget unnar honom den här framgången och möjligheten. Självklart kommer vi sakna honom som coach. Jag har haft honom i tio år så det blir intressant med en ny röst. Men verkligen välförtjänt och vi gläds med honom, säger han.

Hallam själv berättar att han har känt uppskattning efter att nyheten blev officiell.

– Jag informerade laget imorse efter matchmötet och kände genuint att folk var glada för min skull. Jag fick samma typ av uppskattning efter mathcen idag. Det är klart att det betyder jättemycket. Jag hoppas att folk kan känna att det här kan vara en sista match för mig och kan grabbarna då kliva upp någon extra procent för det så kan vi ha en rolig avslutning på det här året, säger han.

SVT-experten Håkan Loob köper Hallams resonemang.

– Jag tror man kan sluta sig samman och jag tror Sam kommer att vara oerhört noggrann och göra ett perfekt avslut i klubben. Spelarna brukar reagera så. Det kan lyfta dem ordentligt inför ett kommande slutspel, säger han i ”Hockeykväll.”

Se Hockeykväll här i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.