Anaheim slog Colorado på bortais. Foto: Bildbyrån

Rakell avgjorde i förlängning: ”Det var fan på tiden”

Gabriel Landeskog briljerade under ordinarie speltid, men då hans Colorado Avalanche mötte Anaheim Ducks var det en Anaheim-svensk som avgjorde. Med en sekund kvar av förlängningen satte Rickard Rakell det avgörande 4-3 och bröt en lång måltorka.

– Det var fan på tiden, skriver han i ett sms till SVT Sport.

Efter den första perioden var ställningen 2-2 och då hade Landeskog hunnit med att passa fram till nyförvärvet Vladislav Namestnikovs 1-0 mål och själv kvittera till 2-2 i powerplay.

Brendan Guhle gjorde 2-1 för Anaheim och där noterades både Rakell och Jakob Silfverberg för assistpoäng.

Anaheim tog sedan ledningen igen, men i den tredje perioden satte storstjärnan Nathan MacKinnon 3-3, än en gång på passning av Landeskog.

Det dröjde sedan nästan hela förlängningen innan avgörandet kom. Rakell avancerade till höger och sköt snyggt upp pucken i krysset bakom Pavel Francouz i Colorado-målet. Innan dess hade svensken inte gjort mål på 16 raka matcher.

– Jag hade glömt bort hur det kändes att göra mål så det var gött att bli påmind, skriver Rakell.

Därmed bröts hemmalagets sju matcher långa segersvit, men de lär ändå att ta sig till slutspel vilket Anaheim inte lär göra.