Sidney Morin är klar för HV71. Foto: Bildbyrån

Landslagsbacken lämnar Linköping för rivalen

Uppdaterad
Publicerad

HV71 fortsätter att slå på den stora trumman när de under måndagen presenterade sitta senaste nyförvärv – den amerikanska landslagsbacken Sidney Morin är klar för Jönköpingslaget.

– Vi får en back av absoluta toppklass, säger Peter Ekelund, general manager i HV71.

Amerikanskan Sidney Morin kommer senast från fjolårsfinalisten Linköping där hon stod för 38 poäng på 32 matcher i grundserien – samt tre mål och en assist i den rafflande finalserien mot Luleå.

– Hon har under sina två säsonger i SDHL visat att hon är en pålitlig poängplockare, men att hon också besitter fina defensiva kvalitéer och ett bra ledarskap, säger Peter Ekelund, general manager i HV71, till lagets hemsida.

Förutom hennes två säsonger i SDHL har Morin även representerat USA vid flera tillfällen och var med när nationen senast vann OS-guld i Pyeongchang år 2018.

Andra spelaren att lämna Linköping

Morin blir därför den andra spelaren att lämna just silverlaget Linköping för rivalen HV71. Sedan tidigare är poängmaskinen Kennedy Marchment klar för klubben – som i sin första säsong i Sverige stod för 52 poäng.

Sedan tidigare står det också klart att Leksands stjärnduo Anna Borgqvist och Danielle Stone är klara för Jönköpingslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.