Kelty Apperson har skrivit på för stockholmslaget SDE HF. Foto: TT Nyhetsbyrån

Första spelaren till SDHL efter nedläggningen i Kanada

Uppdaterad
Publicerad
Stockholmslaget SDE HF har värvat den första CWHL-spelaren sedan den kanadensiska ligan lades ner i början av maj. Kelty Apperson kommer från mästarlaget Calgary Inferno där hon noterades för 15 poäng.
”Jag ser fram emot att dela med mig av mina erfarenheter både på och utanför isen”, säger den 24-åriga forwarden till klubbens hemsida.

Den sista mars drabbades kanadensisk ishockey av ett chockbesked. Den högsta ligan, CWHL, skulle läggas ned.

”Tyvärr har affärsmodellen visat sig vara ekonomiskt ohållbar” skrev ligan i ett uttalande.

Knappt en månad efter beskedet kom sedan ett uttalande från över 200 kvinnliga ishockeyspelare att de inte kommer att spela professionell ishockey i Nordamerika, NWHL, nästa säsong på grund av de dåliga villkoren.

”Valet var enkelt”

Som en effekt av nedläggningen har nu Stockholmslaget SDE HF värvat den första CWHL-spelaren till Sverige och SDHL. Kanadensiskan Kelty Apperson kommer från mästarlaget Calgary Inferno där den 24-årige forwarden noterats för 15 poäng på 60 matcher.

”Vid  första kontakt med SDE kände jag mig väldigt välkommen. Att sedan ta del av lagets målsättningar och hur man vill jobba för att driva laget framåt gjorde valet enkelt”, säger hon till lagets hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer