Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hanna Olsson lämnar Djurgården efter konflikt Foto: Bildbyrån

Hanna Olsson lämnar Djurgården efter konflikt

Publicerad

Ett infekterat bråk har briserat mellan Damkronornas stjärna Hanna Olsson och klubblaget Djurgården. Nu lämnar hon laget.
– Hon vill lämna och säga upp avtalet. Och nu är det klart att hon lämnar, säger K-G Stoppel, Djurgården, till SVT Sport.

Hanna Olsson, 19, beskrevs, när hon kom fram som ung supertalang, som svensk damhockeys stora räddning. Nästa superspelare att bygga landslaget runt. Hon har vunnit SM-guld med Djurgården och öst in poäng i klubblaget.

I år skulle hon ta sista steget och bli en fullskalig stjärna även i landslaget. Nu har hon inte tränat på flera veckor med Djurgården och situationen börjar bli problematisk, inte bara för Hanna och Djurgården utan även landslaget.

Nu bekräftar vice vd:n i Djurgården Hockey att Olsson lämnar klubben.

– Hon vill lämna och säga upp avtalet. Och nu är det klart att hon lämnar, säger K-G Stoppel till SVT Sport.

– Hanna har sedan ett antal veckor tillbaka haft en önskan om att bryta det tvååriga avtalet hon har med oss. Vilket kom väldigt överraskande. Vi har försökt ha en dialog om varför och hur det ska ske, för vi avser att har man ett avtal ska man ha en ambition att fullfölja det.

Hanna Olsson har spelat 127 SDHL-matcher och vunnit ett SM-guld. Hon återgår nu till sin moderklubb Skärgårdens Sportklubb.

Trupp tas ut på måndag

På måndag tar Ylva Martinsen ut sin sista Euro Hockey Tour-trupp. En trupp som blir grunden för VM-laget, minus collegespelarna. Där och i VM är Hanna en given pusselbit. Nu tas hon i försvar av den nya förbundskaptenen.

– Hanna tränar med killar nu och jag vet ju vad hon kan och vad hon presterat hos oss under året. Hon är jätteviktig för oss.

– Det här är inget som ligger henne i fatet hos oss. Jag vet vad hon kan.

Har ni pratat?

– Ja vi har haft en dialog. Men jag vet inte vad bråket handlar om, säger Martinsen.

Enligt uppgifter till SVT Sport så handlar det om en konflikt mellan Olsson och Djurgårdens tränare Alana Blahoski.

– Vi vill inte leta syndabockar. När det gäller Hanna-affären är det jag som uttalar mig och ingen annan, säger Stoppel apropå konflikten mellan Olsson och Blahoski.

– Jag kan inte säga att det varit en konflikt, det har hon inte uppgett till oss i alla fall. Anledningen att hon ville bryta kontraktet var för att hon påstår sig inte trivas och känner att hon inte utvecklas i den takt hon önskar, det tycker vi är lite vaga önskemål men vi har försökt tillgodose dem.

SVT Sport har sökt Hanna Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer