Cammi Granato anställs av Vancouver. Foto: Bildbyrån/TT

Legendaren får toppjobb i Vancouver

Uppdaterad
Publicerad

Cammi Granato får ett toppjobb i NHL.

Ishockeylegendaren blir ny assisterande general manager i Vancouver Canucks.

Därmed kommer hon att jobba ihop med Patrik Allvin – som blev historisk tidigare i år.

Det har blivit stora förändringar i Vancouver Canucks organisation den senaste tiden. Patrik Allvin blev första svensk någonsin att anställas som general manager för en NHL-klubb när Vancouver gav honom jobbet permanent. Dessutom anställdes Émilie Castonguay som assisterande general manager och blev därmed första kvinnan på den positionen i klubben.

Nu ansluter även Cammi Granato till klubben som assisterande general manager där hon kommer att ansvara för spelarutveckling och scouting. Hon kommer närmast från en position som scout för Seattle Kraken.

– Det är en dröm att få den här möjligheten i en stad jag kallar hemma, och i ett ungt lag med vinnarambitioner, säger hon i ett pressmeddelande.

50-åringen är en av de bästa ishockeyspelarna på damsidan genom tiderna. Hon vann bland annat OS-guld med USA 1998 och blev 2010 den första kvinnan någonsin att väljas in i Hockey Hall of Fame tillsammans med Angela James.

KLIPP: Victor Hedman hjälte i förlängningen (2 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.