Lehner höll nollan – Vegas jämnar ut serie

Robin Lehner höll nollan när Vegas slog Dallas med 3-0.

Därmed har laget jämnat ut semifinalserien.

– Vi spelade en väldigt bra match, killarna var på tårna direkt från start, säger Lehner.

För andra matchen i rad lyckades Lehner, som inte spelade det första semifinalsmötet då Vegas förlorade med 0-1, hålla nollan.

Totalt höll Lehner helt tätt i Vegas-buren i tre av de sju kvartsfinalerna mot Vancouver.

Första perioden blev mållös men i andra lyckades Vegas skaffa sig en 3-0 ledning – en ställning som höll sig matchen ut. William Karlsson gjorde 2-0 i power play.

Svensken avancerade en aning till vänster på isen innan han ostört fick ladda skottbössan och utökade ledningen.

För Lehner blev det 24 räddningar i matchen.

– De spelade en jäkla match, och det gjorde mitt jobb lite lättare, säger Lehner om sina lagkamrater.

Dallas drog på sig många utvisningar

Lika många räddningar gjorde Anton Chudobin för Dallas, men han släppte dessutom in tre puckar.

Chudobin ersattes i tredje perioden av Jake Oettinger som i sin NHL-debut gjorde fem räddningar.

Dallas drog på sig en rad utvisningar, totalt fick Dallasspelare tillbringa 14 minuter i utvisningsbåset.

– Vi hänger med bra i andra (perioden) sedan kommer ett dåligt byte och de får göra 1-0 och sedan kommer utvisningarna. Sedan är det de som för spelet och får powerplay på powerplay och gör mål. De kommer ut hårdare och vi var lite på hälarna hela matchen, säger Dallas Mattias Janmark.

Ställningen är nu 1-1 i semifinalserien som avgörs i bäst av sju matcher. Nästa match spelas natten mot fredag svensk tid.