Svenske Robin Lehner storspelade i mål efter inhoppet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lehner murade igen mot Ottawa

New York Islanders hade ett 1–3-underläge när knappt halva matchen mot Ottawa var spelad. Då fick den svenske målvakten Robin Lehner kliva ut på isen och ta över. Efter inhoppet vände matchen och slutade 6–3 till Islanders.

Det såg lovande ut för Ottawa i början av andra perioden, då laget ledde med 3–1.

Men Islanders målvakt Thomas Greiss, som hade släppt in tre mål på 17 skott, byttes ut mot svenske Robin Lehner, som storspelade och räddade alla tio skott på mål.

– Jag tyckte att Thomas kunde ha varit lite skarpare, säger tränaren Barry Trotz vid en presskonferens efter matchen.

Resterande speltid var hemmalaget ostoppbart och gjorde fem mål, två av dem sattes av Mathew Barzal.

– Den första perioden var inte bra, den första halvan av matchen var verkligen inte Islander-hockey, säger Trotz.

Tränaren lyfter fram Anders Lees mål i slutet av andra perioden som viktigt för laget och säger att han kände sig säker på att spelet skulle komma igen ordentligt i tredje.

Hyllad assist av Pär Lindholm

Toronto vann sin bortamatch mot Columbus med 4–2 i lagets femte segermatch i rad.

John Tavares stod för två mål redan i första perioden och Pär Lindholm hyllas för sin snygga målgivande passning till Frederik Gauthuer som gjorde 4–1-målet i tredje perioden.

Columbus Alexander Wennberg noterades för en assist.