Melker Karlsson gratuleras efter målet mot Anaheim. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dubbla svenskmål bäddade för San Jose-vinst

Det blev en svensk målfest när San Jose mötte Anaheim i nattens NHL.

Jakob Silfverberg gav Anaheim ledningen med 1–0, men det var San Joses Melker Karlsson och Marcus Sörensen som bäddade för vinsten med sina mål i 4–2-vinsten.

San Jose gjorde ytterligare en stark match i hemmamötet mot Anaheim i natt. Men för ovanlighetens skull var det inte Erik Karlsson som stal rampljuset i svensklaget.

I stället fick Melker Karlsson och Marcus Sörensen avgörande roller med sina mål i 4–2-vinsten. Anaheims svenskkollega Jakob Silfverberg gav bortalaget ledningen i mitten på den första perioden, men Melker Karlsson kunde kvittera i slutet av perioden innan Sörensen gav Sharks ledningen i den andra perioden.

Målen blev direkt avgörande, trots att Anaheims Kiefer Sherwood kvitterade i början på den tredje perioden. San Jose kunde göra två mål i matchens sista tio minuter och vinna matchen med två måls marginal.

Pettersson målskytt

Även i mötet mellan Vancouver och Edmonton i NHL-ishockeyn utmärkte sig de svenska spelarna. Elias Pettersson och Jacob Markström var båda med på listan över de bästa spelarna.

Pettersson, med ett mål och en assist, utsågs till matchens bästa spelare. Och Jacob Markström i Vancouvermålet räddade 30 skott och hade en räddningsprocent på 93,8. Vancouver vann matchen med 4–2.

– Senaste tiden har vi spelat väldigt bra tycker jag, säger Pettersson efter matchen i ett klipp på lagets Twitterkonto.