Leksand förnedrade HV med hela 6-0 – nu tvingas Smålandslaget till kval.

– Vi skäms, så här får det inte se ut. Det är inte bra, säger tränaren Stephan Lundh i C More.

Tabelljumbon HV71 behövde ta tre poäng i kvällens hemmadrabbning med formstarka Leksand.

Men i kväll var det inte mycket som gick HV:s väg.

I slutet av den andra perioden, vid 1-0-ledning till bortalaget, skulle Leksands poängkung Marek Hrivik göra ett av säsongens enklaste mål. Det när han petade in pucken i öppet mål efter slarv av HV71-försvaret. Målet innebar en 2-0-ledning för bortalaget Leksand.

Och det skulle bli fler.

När tredje perioden var över stod det hela 6-0 till Leksand. Det innebär att HV71 behåller sin plats som tabelljumbo och tvingas nu till kval.

KLIPP: HV förnedrat på hemmaplan

– Vi är bleka. Vi behövde ta fram en desperation och betala priset, säger Stephan Lundh i C More och fortsätter:

– Man får försöka hitta något som är bra att och ta med sig det till i morgon. Det hjälper inte att lägga sig och sura.

Om HV71 tar full pott i de återstående matcherna når de 57 poäng, vilket är poängen som Brynäs och Oskarshamn har. Men de båda lagen möts i sista omgången vilket gör att HV inte kan passera båda.