Anton Karlsson jublar efter 3-0 Foto: Bildbyrån

Leksand kopplar greppet om slutspelsserien

Uppdaterad
Publicerad

Leksand vann komfortabelt hemma mot Västervik med 4-1. Och efter tre raka segrar i slutspelsserien har nu Leksand kopplat greppet om förstaplatsen.

Vinnaren av slutspelsserien får göra upp med förloraren av Oskarshamn och AIK om att få kvala till SHL. Och just nu är det Leksand som har ett järngrepp om förstaplatsen efter ännu en seger.

Det var Leksand för hela slanten i den första perioden. Efter 20 minuters spel var det 2-0 till Leksand, och hela 18-5 i skott. Den andra perioden blev något jämnare, och Västervik lyckades tajta till defensiven något och släppte endast till 10 skott på mål, men Leksand gjorde trots allt 3-0.

Västervik fick i den tredje perioden in en reducering redan efter 26 sekunder, men närmare än så kom laget aldrig, trots att laget hade fler skott på mål i den tredje perioden än i de två första tillsammans. Istället gjorde Leksand till slut 4-1 i tom bur.

Karlskoga och Västerås vann

Karlskoga vann sin match mot Karlskrona med 3-0, och har nu två poäng upp till Leksand i toppen av slutspelsserien.

Mellan Västerås och Modo blev det desto jämnare. Matchen avgjordes först i övertid när Mikael Frycklund gjorde 3-2 för Västerås. De två poängen var livsviktiga för Västerås för att inte tappa mot Leksand. Nu ligger Västerås, liksom Karlskoga, två poäng bakom Leksand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.