Örebro bättre på allt – vann rättvist mot Leksand

Örebros ”val” av Leksand har fått en lyckad start.

ÖHK kontrollerade matchen fullständigt och vann med klara 6-1.

– Det är ett fiasko från vår sida, det är inte mycket mer att säga, säger Leksands lagkapten, Patrik Zackrisson.

I den sista grundseriematchen hade Örebro chansen att ”välja” motstånd. En seger över Färjestad och närkelaget skulle få möta Skellefteå i sin kvartsfinal, vid förlust skulle det bli Leksand.

ÖHK låg under med 3-2 i slutet, valde att inte plocka ut sin målvakt för att åstadkomma en kvittering och såg inte heller ut att gå särskilt hårt för det. Efter den första matchen i kvartsfinalserien mot just Leksand kan man förstå varför.

Sylvassa kontringar

Leksand var förvisso det bättre laget under den första perioden som slutade 1-1, men därefter var det Örebro för hela slanten. Man kontrade sönder dalalaget på ett effektivt sätt samtidigt som man stängde egen zon på ett imponerande vis.

Under mittperioden mäktade Leksand med två skott mot Jhonas Enroth i gästernas mål samtidigt som ÖHK gick upp till en 3-1-ledning. Kristian Näkyvä satte 2-1 bara 33 sekunder in i perioden innan Borna Rendulic utökade tolv minuter senare.

Stängde ner masarna

Örebro är ett lag som är skickliga när de får spela på ledning och denna match var inget undantag. Emil Larsson avslutade en kontring fram till 4-1 och när Leksand tog ut målvakten och chansade med hela tio minuter kvar, kom också 5-1.

Rodrigo Abols petade in slutresultatet 6-1 i numerärt överläge i slutet.

– Det är ett fiasko från vår sida, det är inte mycket mer att säga. Vi är efter i allt, vi vinner inga dueller och kommer ingenstans. Vi är för stillastående och alldeles för klena, säger Leksands lagkapten, Patrik Zackrisson, till C More.

I morgon är det dags för match nummer två. Den också i Leksand innan match tre och fyra väntar i Örebro onsdag och torsdag.