Rögles Eric Gelinas och Dennis Everberg jublar efter 3-1-målet. Foto: TT

Frölunda nere för räkning: ”Vi är ett lätt byte för alla”

Uppdaterad
Publicerad

Rögle vann den andra kvartsfinalen mot Frölunda med 5-2. Precis som i går kom det sista målet i tom kasse. Nu har Rögle 2-0 i serien i bäst av sju matcher.

– Med så här dåligt spel är vi ett lätt byte för alla, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Precis som i går var första perioden mållös.

– Matchen är ganska lik den i går och när vi fick första målet kom momentumet. Vi har väldigt bra energi i laget och ska bara fortsätta spela som i de två första matcherna, säger Adam Edström till C More och blickar redan mot tredje matchen på tisdag i Göteborg.  

I går tog Frölunda ut målvakten med fyra minuter kvar. I dag plockades Johan Mattsson ut med mindre än två minuter kvar. Erlend Lesund prickade in 5-2 i målet som faktiskt inte var tomt utan utespelaren Max Friberg försökte rädda men lyckades inte.

Tung sågning av egna laget av tränare Rönnberg

Matchavgörande var när Eric Gelinas gjorde 3-1 i början av tredje perioden. Rögle pressade sig kvar i zonen och Gelinas knackade med klubban i isen och fick pucken perfekt före målet.

Frölunda spelade sin femte match den här veckan och kan ha haft energiläckage.

– Jag är nöjd med sista tio minuterna i andra i övrigt tycker jag att vi är tvåa på allt. Det var en riktig skitmatch. Vi var alldeles för mycket på hälarna och gav bort matchen. Jag är alldeles häpen över att vårt passningsspel blivit så dåligt. Med så här dåligt spel är vi ett lätt byte för alla, säger Frölundas mycket bistre tränare Roger Rönnberg.

SHL

Rögle BK logo

Rögle BK

5 - 2

Frölunda HC logo

Frölunda HC

0-0, 2-1, 3-1
Catena Arena, Ängelholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.