Leksands Wilma Johansson gjorde ett av målen. Foto: Bildbyrån.

Leksand sänkte mästarlaget: ”Mycket känslor”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå var obesegrat i SDHL, och kom nyligen hem från USA där de vann Champions Cup. Då chockade uppstickaren Leksand laget på deras hemmaplan och tog en 2–1-seger.

– Det ger oss en bra klapp i ryggen, säger stjärnan Anna Borgqvist.

Mål av Wilma Johansson och Hanna Sköld fixade Leksands fjärde raka seger – medan det för Luleås del var årets första plump i protokollet.

– Det var en laddad match med mycket känslor. Jätteroligt för vårt lag att vinna mot Luleå. Det ger oss självförtroende och en bra klapp i ryggen. Luleå är topprankade och ett jättebra lag, så det ger mycket energi, säger stjärnan Anna Borgqvist till TT.

”Kämpade som ett lag i 60 minuter”

Hon menar att det finns mer att hämta trots den fina starten.

– Vi har varit lite upp och ner ändå och emellanåt har jag inte riktigt känt igen oss. Men i dag åkte vi väldigt mycket skridskor och kämpade som ett lag i 60 minuter. Då är vi svårslagna. Jag hoppas vi lyckas hitta en jämnare nivå. Målet är topp fyra i år.

Lagen ligger nu på samma poäng, som tvåa och trea i tabellen, och resultatet innebär också att Modo rycker åt sig en serieledning på fem poäng, dock med två matcher fler spelade än tvåan Luleå.

Örnsköldsvikslaget vann borta mot jumbon Göteborg med 5–3 efter att ha tagit ledningen med 4–1 i den första perioden. Brooke Boquist blev tvåmålsskytt för gästerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.