Leksands Emma Polusny och Djurgårdens Josefine Jakobsen. Foto: Bildbyrån

Leksand satte sig i respekt inför kvartsfinalspelet: ”Skönt”

Uppdaterad
Publicerad

Leksand var piskade att vinna för att nå sjätteplatsen i tabellen.

Då gick de ut och besegrade Djurgården med 3–1 – och nu ställs lagen mot varandra i SM-kvartsfinalen.

– Det har varit tajt mellan oss under hela säsongen så jag tror att det kommer att bli en bra serie, säger Leksands målvakt Emma Polusny till SVT Sport.

Leksand tog en efterlängtad trepoängare när Djurgården besegrades med 3–1 under söndagen. Segern var deras första mot Djurgården den här säsongen efter tre raka förluster och tack vare de tre poängen lyckades de ta sig förbi Linköping i tabellen. Därmed slipper de duktiga Brynäs i kvarten.

Nu väntar Djurgården i stället. Ett motstånd som är lite mer överkomligt.

– Det var en stor seger för oss. Vi lyckades nå sjätteplatsen som varit ett mål för oss och det var skönt att få avsluta grundserien med en vinst, säger Leksands målvakt Emma Polusny.

På onsdag inleds kvartsfinalspelet som avgörs i bäst av tre matcher.

– Det blir en bra match mot dem, det har varit tajt mellan oss under hela säsongen så jag tror att det kommer att bli en bra serie, säger Polusny.

”En besvikelse”

Förlusten var Djurgårdens andra i rad.

– En besvikelse tycker jag, vi kan mycket bättre. Vi slarvar för mycket med pucken och ger bort två mål, det är inte okej, säger Josefine Jakobsen till SVT Sport.

Men någon större oro inför kvartsfinalserien känner hon inte.

– Det är slutspel nu och det är något helt annat, men vi måste upp ytterligare ett snäpp eller två om vi ska gå långt i ett slutspel. Vi får lägga det här bakom oss och fokusera på det vi ska göra framöver, det är små saker som kommer att avgöra i slutspelet så vi får åka hem och kolla lite video så får vi se vad som händer på onsdag, säger Jakobsen.

Både Djurgården och Leksand får dock finna sig i att vara outsiders i kampen om SM-pokalen.

– Luleå går in som stora favoriter, jag tycker att de har sett riktigt, riktigt bra ut under hela säsongen. Brynäs är de stora utmanarna med Lara Stalder som vi vet kommer att lämna efter säsongen och säkert vill göra ett sista avtryck. Men det är många lag som skulle kunna vara med och fajtas om det i slutändan, jag tycker att Djurgården gör det väldigt bra men också Modo och SDE, säger SVT:s expert Maria Rooth.

Så spelas SM-kvartsfinalerna

Luleå–HV71

Brynäs–Linköping

Djurgården–Leksand

Modo–SDE

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.