Mirco Müller. Foto: Bildbyrån

Leksand värvar meriterad NHL-back

Uppdaterad
Publicerad

Leksand förstärker backsidan inför avslutningen av SHL.

Dalalaget har gjort klart med Mirco Müller, som spelat över 100 NHL-matcher de senaste två säsongerna, är klar för resten av säsongen.

Schweizaren Mirco Müller draftades som 18:e spelare totalt 2013, men lyckades inte leverera på NHL-nivå. Totalt blev det 185 matcher och 28 poäng för 25-åringen som dock spelade 103 matcher de senaste två säsongerna med New Jersey Devils.

Men något kontrakt i NHL fick han inte den här säsongen, och nu vänder han till Sverige och Leksand istället.

– Jag ser fram emot att få komma till Leksand. Jag har hört mycket bra om klubben och ser verkligen fram emot att få spela matcher igen, säger han till klubbens hemsida.

Att spela matcher igen blir antagligen ovant för Müller som inte spelat sedan förra säsongen fick ett abrupt slut på grund av coronapandemin i mars. Men Leksands GM Thomas Johansson tror ändå att Müller kommer att kunna bidra.

– Mirco Müller är en skridskostark spelare som rör sig bra på isen. Han hanterar pucken noggrant och har bra storlek, och han kommer att bli nyttig för oss, säger han.

Även HV71 förstärker – tre gånger om

Leksand är inte det enda laget som förstärker. HV71 har under dagen gjort klart med tre(!) nyförvärv. Först presenterade klubben finske landslagscentern Miska Siikonen från JYP Jyväskylä i SM-liiga. Några timmar senare var det kanadensiske backen Jordan Murray som presenterades, som kommer från Dinamo Riga i KHL. Och till sist, finske centern Arttu Ilomäki från Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.