Leksands sportchef Thomas Johansson ser gärna Marek Hrivik i Leksandströjan igen. Foto: Bildbyrån

Leksands GM: ”Marek vet vad vi vill göra”

Uppdaterad
Publicerad

Marek Hrivik i Leksands tröja igen?

Leksands sportchef Thomas Johansson hymlar i alla fall inte om att dalmasarna gärna ser poängsprutan i den vitblå tröjan.

– Skulle Marek knacka på vår dörr skulle inte vi säga nej, säger Johansson till SVT Sport.

Efter att KHL avslutat grundserien i väntan på slutspelet har Marek Hrivik ryktats vara på väg tillbaka till Leksand.

Hrivik tillhör Torpedo Nizhny Novgorod som missade slutspel och kan vara aktuell för en återkomst till SHL. Slovaken är just nu på plats i Kina för att spela OS men har själv öppnat för en återkomst till Leksand.

Det gör också Leksands sportchef Thomas Johansson.

– Han är en exceptionell spelare. Det är en spelare som känner till Leksand och som vet vad han kommer till. Skulle Marek knacka på vår dörr skulle inte vi säga nej, men det är inte så enkelt och han sitter i ett avtal med en annan klubb, säger Johansson till SVT Sport.

Johansson säger också att Leksand har haft kontakt med Hrivik under ”hela hösten” men att den dialogen snarare ”varit som kompisar än en värvningskampanj”.

– Vi gillar Marek och Marek gillar Leksand. Om han känner att han är färdig i Ryssland så hade vi varit ett bra alternativ för honom. Han vet Leksands ställning och det har vi diskuterat under en lång tid. Marek vet vad vi känner, tänker och vill göra, säger Johansson.

En längre intervju med Thomas ”Tjomme” Johansson ser du i Hockeykväll i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.