Leksand vill pensionera Forsbergs tröjnummer. Foto: Bildbyrån

Leksands besked: Vill pensionera Forsbergs tröjnummer

Uppdaterad
Publicerad

Leksands Tobias Forsberg berättar för första gången om hur hans liv har förändrats efter den allvarliga skadan. Nu vill Leksands IF hedra honom genom att pensionera hans tröjnummer, 19, samt starta en insamling för att stötta Tobias rehabilitering och framtid.
– Vi är beredda att göra mycket för honom, säger Leksands ordförande Åke Norström till SVT Sport.

Leksandsspelaren Tobias Forsberg skadade sig allvarligt i den hockeyallsvenska matchen mot Almtuna i fjol. Nu, fyra månader senare, berättar 31-åringen för första gången om kampen som varit sedan händelsen.

”Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar. Det är i den verkligheten jag försöker landa”´, skriver han på sin Instagram.

Åke Norström, ordförande för Leksands IF, visste inte om hur illa däran Tobias var och blev oerhört dämpad efter beskedet som kom under lördagsförmiddagen.

– Jag blev starkt berörd när jag fick inlägget uppläst för mig. Jag hade kanske väntat på ett mer positivt uttalande men vi får inte ge upp hoppet, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Någonstans finns det en framtid och en möjlighet.

”Han är fortfarande en utav våra spelare”

Leksands IF meddelar nu att de kommer att starta en insamlingsstiftelse för att stötta Tobias rehabilitering och framtid.

– Han är fortfarande en utav våra spelare och tillhör truppen. Det viktiga är inte att han kommer tillbaka till spelet utan att han kommer tillbaka till ett bra liv, säger Norström.

– Det är väldigt många som vill hjälpa till och vad vi i Leksands IF konkret kan göra mer får bestämmas tillsammans med Tobias och hans familj.

Finns det några tankar kring att pensionera nummer 19 för Tobias skull?

– Absolut, den diskussionen har man redan haft.

Kommer det att bli så?

–För mig finns det inget annat, det är givet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer