Skadade Tobias Forsberg (till vänster) gladdes med lagkamraterna i Leksand efter klubbens avancemang till SHL. Foto: TT/Bildbyrån

Forsberg: ”Skönt att äntligen få gråta glädjetårar”

Publicerad

Mitt i Leksands firande igår satt lagkaptenen Martin Karlsson och tänkte på en person som inte fanns på plats: Lagkamraten Tobias Forsberg, som skakade sig allvarligt i vintras och som regelbundet skickat hälsningar till laget.
– Vi har hela tiden spelat för honom. Hans hälsningar till oss har betytt så mycket för hela laget. Han är med oss i dag.

Tobias Forsberg fyllde dessutom 31 år igår och på läktaren hyllade  fansen honom med flaggor och banderoller.

Och hemma satt Forsberg själv och grät. Så här skrev han på sociala medier:

”Det har blivit många tårar dem senaste månaderna, så det är därför skönt att äntligen få gråta glädjetårar. Livet är inte alltid rättvist men ikväll har vi bevisat att hockey är det. Jag älskar er bröder, ni är bäst!”

Och hälsningarna från Forsberg har hela tiden stärkt laget menar lagkaptenen Karlsson.

– Vi har fått hälsingar från Tobbe på löpande band. Innehållet på hälsingarna håller vi inom laget. Men jag kan lova att han varit med oss hela tiden.

Martin Karlsson fortsätter:

– Det som hänt Tobbe har gjort att vi kommit närmare varandra på ett otroligt sätt. Vi har knutit band som gjort oss starka på isen. Vi har också insett hur livet kan vara så otroligt skört.

Känslor

Även Jon Knuts, som spelat för Leksand i så många år, bubblade av känslor och menade att Tobias Forsberg har haft en viktig roll för den här framgången:

– Tänk att vi gick upp på hans födelsedag. Vändningen kom ju i den matchen när han blev skadad. Sedan har truppen blivit så starkt enade för hans skull. Under den här tiden har vi i laget, inklusive Tobbe, knutit så starka band till varandra som gjort oss så starka.

Här firar Leksandsfansen SHL-avancemanget Foto: SVT
Kval till SHL
Mora IK logo

Mora IK

2 - 3

Leksands IF logo

Leksands IF

0-0, 0-1, 2-1, 0-1
Jalas Arena, Mora
Publik: 4500

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer