Leon Draisaitl (till vänster) gjorde fyra mål – ändå förlorade Edmonton Oilers mot Vegas Golden Knights. Foto: TT Nyhetsbyrån

Leon Draisaitl gjorde fyra mål för Edmonton Oilers – men förlorade mot Vegas Golden Knights ändå

Uppdaterad
Publicerad

Leon Draisaitl gjorde fyra mål för sitt Edmonton Oilers i den första kvartsfinalen mot Vegas Golden Knights.

Ändå blev det förlust.

Vegas vann med 6–4.

Och Edmontons Mattias Janmark lämnade matchen skadad.

Att en spelare gör fyra mål i en Stanley Cup-match händer inte särskilt ofta.

Att de gör det och ändå förlorar händer ännu mer sällan. Men skedde i NHL natt – för andra dagen i rad.

Blott en dag efter att Joe Pavelski gjorde fyra mål för Dallas men ändå förlorade mot Seattle (4–5), förlorade Edmonton i natt borta mot Vegas trots fyra mål av den tyske stjärnan Leon Draisaitl – efter bland annat två assist av svenske Mattias Ekholm.

– Sett över hela matchen var vi inte tillräckligt bra i kväll. Det var inte ens nära nivån vi ska spela på. Det är bara att blicka framåt och spela bättre framöver, sade Draisaitl efter matchen till den samlade mediakåren.

Janmark utgick tidigt

Avgörandet kom med blott 34 sekunder kvar, då Vegas Jack Eichel lyckades sätta pucken i öppet mål.

Bortsett från förlusten inträffade ytterligare en negativ sak för Edmonton under matchen: Svenske Mattias Janmark, som var tillbaka efter två och en halv veckas frånvaro på grund av en skada i foten, small in i sargen med bakhuvudet i den första perioden och lämnade isen på ostadiga ben. Han återkom sedan aldrig i spel.

Lagen möts igen natten till lördag, svensk tid.

Fast målskytt för Carolina

I nattens andra NHL-match vann Carolina med 5–1 mot New Jersey. Där satte svenske Jesper Fast matchens sista mål i öppen kasse.

– Vi vi kom inte upp i den intensitet som vi måste ha i den här typen av serier, säger New Jersey-svensken Jesper Bratt efter förlusten, enligt nyhetsbyrån TT.

NHL

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

6 - 4

Edmonton Oilers logo

Edmonton Oilers

3-2, 0-0, 3-2
T-Mobile Arena, Paradise, NV
Publik: 18243

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.