Femte raka förlusten för Bert Robertsson och LHC Foto: C More/Bildbyrån

Linköpings Bert Robertsson pressades efter femte raka förlusten

Femte raka förlusten för nästjumbon Linköping som föll med 1-3 hemma mot Malmö.

Efteråt fick tränaren Bert Robertsson frågan av C More om han är orolig för sitt jobb.

– Det är lite larvigt att du ställer frågan tycker jag, svarade Robertsson.

Linköping hade chansen att lämna platsen som nästjumbo i tabellen, men föll i stället med 1-3 mot Malmö hemma i Saab Arena.

När tränaren Bert Robertsson intervjuades av C Mores kommentator Patrik Westberg efter matchen blev det dålig stämning.

C More: Är du orolig för ditt eget jobb?

– Att det där kommer... nu har jag varit med länge... att du ställer frågan tycker jag är lite larvigt.

C More: Är det inte relevant?

– Jojo, man ska ju skylla på någon så klart. Du är nu den första som ställer den frågan, men det är väl ditt jobb.

C More: Ja, det tror jag att det är. Hur ska ni göra för att vända det här?

– Som du ser gör vi rätt saker statistiskt, sedan handlar det om att, med den touchen och skickligheten som spelarna har, faktiskt sätta de målchanser som vi får. Det är det helt enkelt. Vi ska kunna göra fler mål med det spelövertaget som vi har, det tycker jag absolut, säger Robertsson.

När Patrik Westberg sedan tackade för intervjun slet Robertsson av sig sitt headset utan att svara.

Magisk passning av Lauridsen

Matchen då? Malmö tog ledningen halvvägs in i första perioden efter att Markus Lauridsen slagit en magisk passning från egen blålinje till offensiv blå, rakt på bladet för amerikanen Adam Johnson som satte 1-0.

Linköping kvitterade i powerplay i den andra perioden genom Henrik Törnqvist, men bara några minuter senare slarvade hemmalaget vid offensiv blålinje och efter uppoffrande Malmö-spel kunde kanadensaren Joseph Veleno sätta dit 2-1. Lars Bryggman punkterade sedan matchen i tom kasse med 24 sekunder kvar.

Malmö ligger på tionde plats i den haltande tabellen.

KLIPP: Femte raka förlusten för LHC 4/1 2021