Oskarshamn gick upp i SHL. Foto: BILDBYRÅN

Licenskravet på publikkapacitet i SHL slopas

Publicerad

Svenska ishockeyförbundet meddelade idag att licenskravet på publikkapaciteten på 5000 slopas från och med nästa säsong. Det innebär bland annat att nykomlingen Oskarshamn kan spela på sin arena som tar 3275 personer.

Licenskravet på publikkapacitet har varit föremål för diskussion en längre tid och serieutredningen, som presenterades i november förra året, lämnade också en rekommendation till förbundsstyrelsen att se över just arenakravet.

”Från tidigare erfarenheter och efter att remissvaren på serieutredningen visat att det inte längre finns stöd för ett krav på publikkapacitet i svensk ishockey har det känts angeläget för oss att agera”, säger Anders Larsson ordförande i Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande, och fortsätter:

”När det gäller regelverket är det också viktigt för oss att ha respekt för den kommunala beslutsprocessen, därför att när det gäller just ishallar och arenor är Sveriges kommuner våra viktigaste samarbetspartners.”

Beslutet innehåller också en dispensmöjlighet vid licensprövningen inför säsongen 2019/20 och 2020/2021 för förening, som från säsongen 2015/2016 eller senare, kan visa att den har blivit tvungen till snabba och kostsamma förändringar för att leva upp till kravet publikkapacitet och där kravet påverkat det egna kapitalet på ett sådant sätt att föreningen av den anledningen inte kan leva upp till licenskravet på eget kapital.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer