• Tekniskt meddelande:

    Pga tekniska problem går vissa program just nu inte att se i SVT Play och på svt.se, vi beklagar detta och arbetar för en snar lösning.

Foto: Bildbyrån/Viasat

Lilja fälls i Högsta domstolen: ”Klart jag blev besviken”

Publicerad

Efter att ha fällts i både Tingsrätt och Hovrätt slog Högsta domstolen fast att Jakob Lilja fälls för misshandeln mot Jens Olsson.
– Jag blev inte helt chockad. Jag har hållit på med det i tre år och det har inte gått min väg de två andra gångerna, säger Lilja till SVT Sport.

Det var den 5 mars 2015 i ett allsvenskt derby som den dåvarande Röglespelaren crosscheckade Malmöbacken Jens Olsson i nacken.

 

Under tisdagsmorgonen kom domen från Högsta domstolen som fällde Lilja för misshandel.

– Nu har jag den här villkorliga domen som ligger på mig. Jag vet inte hur den kommer påverka mig som person men det är klart man inte vill ha någon misshandelsdom på sig. Men jag kommer absolut kunna släppa det.

Visade ett klipp på liknande händelser

 Under förhandlingarna visade Jakob Lilja och hans försvarare ett tio minuters långt klipp på liknande händelser som har ägt rum på hockeyrinken.

– Vi hade med liknande händelser där det varit crosschecking mot huvudet för att visa att sådant händer på en hockeyplan. Det ska inte hända, men det händer och det är därför vi har disciplinnämnden som ska ta hand om det. Det gjorde de i mitt fall och gav mig böter och avstängning, säger han och fortsätter:

– Samtidigt har det hänt många andra fula grejer som inte tagits upp så jag vet inte om det bara varit mot mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer