Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Oskar Lindblom om cancerbeskedet och tiden efteråt Foto: SVT

Lindblom om cancerbeskedet, tiden efteråt och det nya NHL-kontraktet

Uppdaterad
Publicerad
Oskar Lindblom fick ett mardrömsbesked i höstas som gjorde att hans liv förändrades när han fick skelettcancer.
Men nu är han klar med behandlingen – och dessutom med ett nytt kontrakt med Philadelphia Flyers.
– Det känns fantastiskt att de visar att de tror på mig, säger Lindblom till SVT Sport.

Oskar Lindblom är tillbaka i Philadelphias trupp till slutspelet i Toronto som börjar 1 augusti. Men trots det tonar Lindblom ned förhoppningarna på att få se honom på isen – då han fortfarande har en lång väg att gå.

– Jag tänker inte stressa fram något nu för att hoppa in i ett slutspel. Jag ska åka dit, sedan får vi se hur det blir helt enkelt. Känner jag att jag kommer tillbaka fort och känner mig redo så är det klart att jag kommer vilja spela.

Men är jag inte i form kommer jag inte sätta mig själv i den situationen där jag gör mig själv illa eller gör det sämre för laget.

”Behöver inte stressa”

Att det kommer ta lång tid att komma tillbaka till den nivån Lindblom var på tidigare är något han är medveten om. Därför känns det extra skönt för Lindblom att ha ett nytt treårskontrakt med Flyers.

– Att ha den längden och kunna komma tillbaka och bygga upp sig själv och komma tillbaka till det spel jag hade innan jag blev sjuk. Jag behöver inte stressa nästa säsong utan jag har ändå tre säsonger på mig.

När Lindblom tänker tillbaka till tiden då han fick beskedet att han drabbats av cancer var det ett samtal med föräldrarna som var extra jobbigt.

– Det var inte direkt det roligaste samtalet att ringa morsan och farsan och säga att man har cancer. Det var tufft. Att vara så ung och kunna säga till sin mamma att man är sjuk.

Folk skickade brev

Något som hjälpte i kampen mot cancern var det massiva stöd som han fick från alla möjliga håll.

– I början var det extremt mycket. Jag kunde knappt öppna mobilen då det exploderade med sms och folk skickade saker, brev och allt möjligt. Första matchen jag var med och kollade och fick stående ovation på hemmaplan. Det var helt sjukt. Det har hjälpt mycket, speciellt i början när man inte riktigt visste hur man skulle hantera det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer