Elias Lindholm jublar. Foto: TT.

Elias Lindholms målsuccé fortsätter i NHL

Calgarys Elias Lindholm har inlett NHL-säsongen strålande.

I natt satte han sitt sjunde mål på sex matcher när Calgary besegrade New Jersey borta med 5-3.

– Målet i kväll var väl inte det snyggaste jag gjort, men det är bara att vara tacksam över att puckarna trillar in, säger Lindholm till Sportbladet.

Calgarys segersvit fortsätter. Med Elias Lindholm och Mikael Backlund i anfallet och Rasmus Andersson i försvaret tog Kanadalaget sin fjärde raka seger i natt.

Calgary inledde starkt och satte fyra mål redan i den första perioden. Dryga tolv minuter in i perioden, vid ställningen 2-0, hittade en långpass från Andersson fram till Lindholm precis framför mål och 26-åringen kunde peta in sitt sjunde mål i säsongens sjätte match.

Delad skytteligaledning

Lindholm är Calgarys bäste målskytt så här långt och ligger delad etta i skytteligan tillsammans med Alexander Ovetjkin och lagkamraten Andrew Mangiapane.

Filip Forsberg i Nashville gjorde säsongens tredje mål när San Jose besegrades hemma med 3-1. Forsberg satte ett säkert placerat vristskott drygt halvvägs in i den andra perioden. San Jose reducerade i den tredje perioden, där Jonathan Dahlén stod för en assist, men Nashville höll ifrån och Finlands Mikael Granland kunde stänga matchen med 3-1 i öppet mål i slutminuten.

Första hemmasegern för Seattle

Samtidigt har Seattle Kraken tagit sin första hemmaseger i NHL. Montreal besegrades med klara 5-1.

Nykomlingen Seattle kom från en tuff period, med fyra raka förluster i bagaget. Men när Montreal kom på besök vände lyckan.

Redan en minut in i den första perioden kopplade hemmalaget greppet när Jordan Eberle skickade in 1-0 med ett välplacerat handledsskott.

Montreal kvitterade visserligen genom Mike Hoffman, men efter det handlade matchen bara om Seattle. Brandon Tanev blev målbäst i matchen med två fullträffar och kliver nu upp på fem mål den här säsongen. Seattle vann matchen med 5-1.

Det var nykomlingens första seger hemma i Climate Pledge Arena sedan de förlorat hemmapremiären mot Vancouver med 2-4.

MER NHL: Olofsson gjorde två mål på mästarlaget (26 okt 2021)