Luleå förlängde Linköpings förlustsvit

Bottenlaget Linköping hade inför dagens SHL-match fem raka förluster. Den sviten förlängdes laget då serieledaren Luleå vann med med 3–2.

Linköping fick också en mardrömsstart på bortamatchen då Jack Connolly satte 1–0 med ett vinkelskott från höger bara 01.06 spelade. I början av den andra perioden utökade Robin Kovacs ledningen till 2–0 efter pass från Oscar Engsund och Pontus Själin. Men bara två minuter efter 2–0-målet drog Kovacs på sig en utvisning för roughing. Det tog Linköping tillvara på när Broc Little från nära håll överlistade David Rautio i Luleåmålet och reducerade till 2–1.

Ny tung förlust

Resultatet stod sig ända till fem minuter in i den tredje perioden då Olle Lycksell kvitterade till 2–2 efter han vann en sargduell mot Pontus Själin. I situationen innan hade Jack Connolly en puck i ribban.

Matchen gick till förlängning men där avgjorde Luleå genom Einar Emanuelsson som åkte slalom mellan Linköpings-spelarna och satte avgörande 3–2-målet. Målet var Emanuelssons åttonde för säsongen där fyra har varit direkt avgörande.

Linköping har nu sex raka förluster och laget sladdar i tabellen på en tolfte plats i tabellen.