Linköping fick jubla igen. Foto: Bildbyrån

Linköping bröt förlustsviten på tio raka – vann mot HV 71

Uppdaterad
Publicerad

Tio raka förluster och sist i tabellen.

Då reste Linköping till Jönköping och tog tre blytunga poäng.

Jumbon besegrade HV 71 med 4-1.

7 december besegrades Malmö Redhawks med 1-0 på bortaplan, säsongens första bortaseger.

Sedan dess har Linköping förlorat tio raka matcher, nio av dem med uddamålet, och rasat till jumboplatsen i SHL.

I dag tog Bert Robertssons manskap därför en mycket tung trepoängare när de besegrade HV 71 på bortais med 4-1.

Robin Johansson satte tonen i den första perioden när han gav gästerna ledningsmålet efter bara fyra minuter. HV kvitterade i mellanakten, men i slutperioden var LHC bäst och kontrade sönder ett segerjagande HV 71. Joe Whitneys 2-1-mål i upptakten på den tredje blev matchavgörande, och när Sebastian Karlsson satte 3-1 en stund senare var saken klar. Till slut blev det 4-1.

– Det var otroligt skönt, vi har förtjänat det. I tredje får vi målen i väldigt bra lägen. HV pressar på bra, och vi blir lite ängsliga. Förhoppningsvis vänder det nu, det var lite som en slutspelsmatch. Vi har spelat bra på slutet, men hittat sätt att förlora. Nu hoppas jag det tippar över till oss, säger Sebastian Karlsson till C More.

I och med segern går laget upp på säker mark, förbi både Leksand och Oskarshamn i tabellen, med en match mer spelad än övriga lag.

SHL

HV71 logo

HV71

1 - 4

Linköping HC logo

Linköping HC

0-1, 1-0, 0-3
Kinnarps Arena, Jönköping
Publik: 6459

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.