Victor Nilsson blev tvåmålsskytt när Frölunda vann över Linköping. Foto: Bildbyrån

Frölunda enkelt till semi

Uppdaterad
Publicerad

Linköping var en enkel match för Frölunda i Champions Hockey League-kvarten. Göteborgslaget är klara för semi efter förkrossande 9-2 totalt. Och precis som senast var det spelet i powerplay som blev avgörande.

Linköping låg under med 0-4 inför den andra kvartsfinalen i CHL, och kunde inte vända på steken på tisdagskvällen.

1-0 kom i spel 5-4 efter att Joel Lundqvist hittat Victor Olofsson med en delikat passning med några minuter kvar av första perioden.

Champions Hockey League

Även 1-1 var en riktig höjdare. Ken Andre Olimb passade mellan benen till Jakob Lilja som sköt pucken i mål.

Målrik andra period

I andra perioden gjorde Frölunda 2-1 efter slarv av Linköping. Återigen var det Joel Lundqvist som stod för assisten, denna gång till Johan Sundström. Kort därefter kvitterade Linköping till 2-2 genom Niklas Persson i numerärt överläge.

Men roligare än så blev det inte för Linköping. Innan perioden var slut gjorde Victor Olofsson sitt andra mål för dagen, även detta i powerplay. Sean Bergenheim avslutade sedan den målrika perioden med sitt 4-2.

Friburg-Gotteron väntar i semi

Och i tredje var det dags för mål i powerplay igen. Efter en tekning sköt Casey Wellman in 5-2, assisterad av Lundqvist.

– Det har varit lite stökiga matcher. Men två stabila insatser, säger Victor Olofsson.

I semin väntar schweiziska Friburg-Gotteron.

– Jag har inte allls bra koll. Men det ska bli kul att möte ett schweiziskt lag, säger Victor Olofsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet