Linköping har revansch att utkräva: ”Vi går för guld”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det dags för den första SM-finalen i SDHL där en repris på fjolårets final väntar. Linköping ställs återigen mot Luleå och SM-tvåan, med poängdrottningen Denise Altmann i spetsen, har revansch att utkräva.

– Vi har alla chanser i världen att faktiskt ta tillbaka guldet hit, säger LHC:s huvudtränare Madeleine Östling till SVT Sport.

Efter en tung avslutning i grundserien med många skador har Linköping endast förlorat en match hittills i SM-slutspelet. Östgötalaget dominerade i semfinalerna mot Modo och gick vidare till final efter 3–0 i matcher.

– Jag tror att det kanske var bra att vi förlorade första matchen mot Djurgården med 0–5. Då fick vi en tankeställare och tänkte ”så här kan vi inte hålla på”, säger Denise Altmann till SVT Sport och fortsätter:

– Sedan kom vi ihop som lag riktigt bra och alla kämpade för varandra där ute sedan dess och det ska vi fortsätta med.

Tredje gången gillt

Efter förra säsongens SM-silver tackade Linköpings stjärnforward för sig och i början av den här säsongen befann hon sig i båset som assisterande tränare. Nu är hon däremot tillbaka och redo för ytterligare ett finalspel – ute på isen.

– Det känns riktigt bra, jag har kommit in i det igen och det har gått bra för min del. Det är alltid kul att stå i en final, säger hon.

Senast Linköping tog ett SM-guld var för fyra år sedan men nu hoppas dom på tredje gången gillt i finalen.

– För oss ska det ju absolut bli det, vi går ju för det. Vi har alla chanser i världen att faktiskt ta tillbaka guldet hit, säger LHC:s huvudtränare Madeleine Östling.

Om det inte blir ett SM-guld nu, blir det en säsong till för dig då?

– Nej det tror jag inte, avslutar Altmann och ler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.