Skellefteå vann efter straffavgörande

Tätt och tempostarkt mellan Linköping och Skellefteå men det var till slut bortalaget Skellefteå som gick segrande med 3-2 efter ett straffavgörande. Snackisen efter matchenvar dock Jimmie Ericssons huvudtackling. ”Riktigt ful tackling, han ska ha en lång avstängning”, säger gästexperten Fredrik Bremberg.

Linköping tog emot Skellefteå med fem raka SHL-segrar i ryggen. Men det var bortalaget som inledde bäst och hade det mesta av spelet under de inledande 20 minuterna, som präglades av ett högt tempo.

Bästa chansen i den mållösa första perioden fick dock hemmalaget i numerärt underläge, men Niclas Hardt handledsskott tog i kryssribban.

Dubbla mål i powerplay

Efter 6:32 i den andra perioden kom matchens första mål, och det var snyggt. Tim Heed slog till direkt från blålinjen och satte 1-0 för bortalaget efter spel i numerärt överläge.

Men strax efter det var det Linköpings tur att få chansen i powerplay, en chans som de tog. Chad Billins skott tog i stolpen men i röran framför mål som följde kunde före detta Skellefteåspelaren Nick Sörensson forcera in kvitteringen och 1-1 stod sig perioden ut.

Linköping fullbordade vändningen efter att Broc Little överlistat Erik Hanses i Saik-målet när han snyggt frispelades av Daniel Rahimi.

Hanses matchvinnare

Men 1:06 senare var det kvitterat. Terry Broadhursts direktskott letade sig in bakom Marcus Högberg och Skellefteå hade svarat direkt.

Linköping fick avsluta matchen i numerärt överläge efter att Jimmie Ericsson fått fem minuters utvisning och matchstraff för en ful tackling mot huvudet på Linköpings Garett Roe.

Men Skellefteå kunde hålla tätt och lyckades ta matchen till förlängning där spel fyra mot tre väntade inledningsvis. Men även där visade Skellefteå styrka och kunde ta matchen till ett straffavgörande där Erik Hanses blev hjälte när han stoppade Andrew Gordon.