LHC förlorade skottstatistiken stort – men vann ändå

HV71 vann skottstatistiken med hela 41-21.

Det hjälpte föga.

Linköping vann med 2-1.

När Linköping och HV71 möttes i slutet av september blev Linköping nollat. Men i kväll fick laget revansch.

Hemmalaget la grunden till segern redan i den första perioden. Efter tio minuter hade man gjort både 1-0 och 2-0.

Med drygt två minuter kvar av den tredje perioden tog HV ut målvakten. Laget fick också till en reducering – men då återstod bara sex sekunder av matchen.

Slutresultatet skrevs till 2-1 för Linköping.

HV71 vann skotten klart

Det var dock HV som dominerade skottstatistiken och vann den med 41-21.

Men Linköpings målvakt Stephanie Neatby var nästan omutlig och räddade 40 av skotten.