Foto: TT Nyhetsbyrån

Linköping sparkar sin huvudtränare

Uppdaterad
Publicerad

Huvudtränaren i Linköping HC Bert Robertsson får lämna sin post efter de svaga resultaten i SHL.

– Det är mer än en sak som inte riktigt stämmer, men vi måste få upp lägstanivån, säger Linköpings general manager Niklas Persson till SVT Sport.

Bert Robertsson lämnar sin post som huvudtränare i Linköping HC. Från och med i dag, tisdag, är det Johan Åkerman och Daniel Eriksson som tar över huvudansvaret för herrlaget.

Det grundläggande bakom beslutet beskriver general manager Niklas Persson som sportsliga – det är resultaten som måste förändras och förbättras.

Vill få upp lägstanivån

– Det är mer än en sak som inte riktigt stämmer. Men ska jag peka på någonting så är det att vi måste få upp lägstanivån och göra bättre prestationer kväll efter kväll, säger han till SVT Sport.

Linköping ligger på 13:e plats i SHL och under måndagen förlorade laget hemma mot Malmö med 1-3 – deras femte förlust på raken.

”Det är vi som har misslyckats”

– Det är vi som har misslyckats med det här, vi som klubb, vi som lag. Alla är precis lika delaktiga i det här som Bert och jag är, säger Persson.

Men det är ändå Robertsson som får lämna. Vad kunde han gjort annorlunda?

– Det vill jag inte gå in på. Jag väljer att se framåt, vi ska göra det bättre framöver.

”De ska kunna lösa det här”

Hur de ska göra det bättre har Persson inget konkret svar på, mer än att höja prestationsnivån på varje enskild spelare.

– Jag är fast i min tro och övertygelse om att det här gänget är ett bra och sammansvetsat lag som ska kunna lösa det här.

Till corren.se säger Bert Robertsson följande om LHC:s beslut:

– Just nu känner jag mest att det är jävligt tråkigt, men i den bransch som jag är och har valt att vara i så får man vara beredd på att det kan hända.

– Med tanke på hur resultaten har varit så kan jag inte säga att det helt kom som en blixt från en klar himmel. Men klart att det är en väldigt stor besvikelse. Jag hade verkligen velat fortsätta för att vända på det här.

ARKIV: Femte raka förlusten för Bert och LHC 4/1 2021

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.