Foto: Bildbyrån

Linköping tog tredje raka hemmasegern

Uppdaterad
Publicerad

I fjol var Luleå ett spöke för Linköping.

Men det skrämde östgötarna bort under lördagen.

2–1 var tredje raka hemmavinsten och laget har tagit 13 av 15 möjliga poäng i SHL:s upptakt.

Förra säsongen hade Linköping stora problem med Luleå. Östgötarna tog bara tre av tolv möjliga poäng och endast en på hemmaplan.

Och laget hade det tufft i en från båda lagen slarvig tillställning den här gången också.

Trots att gästerna saknade tunga offensiva namn som Niklas Olausson, Patrik Cehlin och Isac Lundeström skapade man fler chanser än LHC i första perioden.

Många felpass

Det tog bara 15 sekunder innan Austin Farley prickade stolpen. Jonas ”Monstret” Gustavsson i hemmaburen hade mer att göra än Luleås Joel Lassinantti och visade fortsatt fin form.

-Det är ganska hafsigt där ute, inte många passar som sitter på bladet. Boxplay funkar dock bra. Både för oss och för Luleå, sade Linköpings lagkapten Eddie Larsson till C More.

LHC – som annars inlett säsongen starkt och vunnit tre av de fyra första omgångarna – fick en ypperlig möjlighet att ta ledningen då Erik Gustafsson drog på sig ett matchstraff för tackling mot James Wrights huvud.

Men efter att knappt ha skapat något av värde lyckades östgötarna dessutom spela med för många man på isen under sitt fem minuter långa powerplay – och läget försvann.

Linköping avslutade ändå mittakten starkt och på en snabb omställning frispelade Joe Whitney kedjepolaren Derek Roy, som överlistade Lassinantti.

Inte heta nu heller

I början av den sista perioden ökade sedan Johan Södergran på till 2–0, juniorens fjärde fullträff i höst.

Johan Harju reducerade i spel fem mot tre men Luleå var aldrig nära någon kvittering.

Därmed blev det tredje raka hemmasegern för LHC och fjärde förlusten i följd för gästerna.

-Vi har tillräckligt med lägen, men tar inte de avslut vi behöver och är inte tillräckligt heta på returerna, säger Luleås Henrik Stridh till C More.

Dessutom agerade Jonas Gustavsson väldigt stabilt i kassen igen.

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

2 - 1

Luleå HF logo

Luleå HF

0-0, 1-0, 1-1
Saab Arena, Linköping
Publik: 5490

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.