Skellefteås förlustnolla sprack

Skellefteå åkte på sin första förlust för säsongen när HV 71 bortabesegrade serieledarna med 3-2.

Serieledande Skellefteå hade öppnat SHL-säsongen obesegrat och plockat tio av tolv poäng i inledningen. Och mot HV 71 kom första förlusten

Efter en mållös förstaperiod tog matchen fart i den andra. Tre minuter in i den andra perioden tappade Joakim Lindström pucken i egen zon vilket gav Kristofer Berglund friläge. Backen gjorde inget misstag utan satte 0-1 till bortalaget. I powerplay utökade sedan Simon Önerud HV 71:s ledning efter att ha hunnit först på en sargretur. Målet var HV 71:s första powerplay-mål för säsongen.

Rutinerade duon gav kontakt

Skellefteå fick kontakt tidigt i den tredje perioden när Jimmie Eriksson vispade in 1-2-reduceringen efter en tekning i offensiv zon.

Skellefteå pressade på för en kvittering och skapade flera heta chansen. Med sju minuter kvar lyckades Skellefteå kvittera genom Oscar Möller i spel 4 mot 4.

I straffäggningen blev Oscar Möller syndabock när han missade den tolfte straffen och HV 71 kunde därmed bärga extrapoängen.