Linköping vände sent mot Brynäs. Foto: Bildbyrån

Linköping vände sent – besegrade Brynäs

Först dubbla fullträffar på en dryg minut – sedan ett snabbt avgörande i förlängningen.

Linköping svarade för en supervändning från 2–4 till 5–4 hemma mot Brynäs.

– Grymt viktigt för självförtroendet, säger hjälten Jonas Holös – som ordnade bonuspoängen.

I första perioden lyckades LHC vända Patrik Berglunds läckra skott i krysset i powerplay till 2–1 genom mål av Patrik Lund och Jonas Junland.

Sedan hade östgötarna inte mindre än fyra frilägen i mittakten – där Brynäs målvakt Viktor Andrén räddade samtliga utom Nikolas Pasics, som sköt utanför.

Tre mål

Gästerna var däremot effektiva värre – då man producerade tre mål på de totalt sex skotten mot Niklas Lundström i Linköpings kasse.

Jonathan Sigalet kvitterade, Johan Alcén styrde in ledningspucken och Emil Molin satte fyran.

– Det är kul att vara tillbaka. Det känns att det var ett tag sedan. Man spelar på adrenalin, sade tidigare skadade Niklas Danielsson till C More.

– Vi spelade lite enklare och kraftfullare i den första perioden. Vi chippar puck och det är vårt svaga spel som gör att Brynäs får vara i vår zon och där är de riktigt duktiga, sade hemmalagets tränare Bert Robertsson till C More.

– Det gäller att hålla sig på banan så ska det här nog gå vägen, menade LHC:s Nikola Pasic.

Och så rätt anfallaren visade sig få.

Viktiga poäng

I tredje perioden reducerade Broc Little i spel fem mot tre bara 5.25 kvar till slutsignalen.

Och dryga minuten senare kvitterade Jaakko Rissanen genom att sprätta upp pucken i nättaket med en man mer på isen.

LHC inte bara hämtade upp tvåmålsunderläget – utan snodde även åt sig bonuspoängen.

Backen Jonas Holös svarade i förlängningen för en soloprestation där han snyggt fintade bort Andrén i kassen och lade in segerpucken.

Efter bara en poäng de två första omgångarna av SHL tog därmed östgötarna två mycket viktiga poäng.