Linköping jublar efter ett av målen mot Malmö. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Trots målvaktsskadan – Linköping vann krismötet mot Malmö

Malmö hade inte spelat match sedan den 9 januari.

Och kanske var det bristen på matchform som avgjorde i bottenmötet mot Linköping.

Ett Linköping som kunde vända och vinna med 6-3.

Malmö har inte spelat en match på tre veckor på grund av coronasmitta i laget. Men på lördagen kunde de äntligen spela match igen när man gästade Linköping.

Ett Linköping som förlorade med 6-0 mot Skellefteå senast. Det började också bra för Malmö när nyförvärvet Matt Puempel i sin första match för klubben lyfte in 1-0 med en backhand upp i nättaket.

Hemmalaget skulle dock komma tillbaka innan den första perioden var över genom Jonas Holös som satte dit sitt fjärde mål för säsongen.

LHC vände och vann

Linköping skulle sedan få rejäl utdelning i den andra perioden. Alexander Johansson gjorde 2-1, PAtrik Lundh utökade mycket snyggt på till 3-1 och Markus Ljungh gjorde 4-1.

Malmö skulle dock få in två reduceringar i sista perioden, där Matt Puempel gjorde ytterligare ett mål. Men Malmö kom inte närmare, i stället avgjorde Linköping med två mål i öppen kasse i slutet och vann med 6-3.

– Vi blandar och ger igen, men vi står här som segrar så det är jätteskönt, säger tvåmålsskytten Markus Ljungh till Cmore.

Trots segern för Linköping var det inte bara frid och fröjd. Målvakten David Rautio som nyligen anslöt blev pååkt och fick bytas ut efter en period där Niklas Lundström som varit petad och hårt ifrågasatt fick ersätta.

Malmö ny jumbo

I och med segern klev Linköping upp från jumboplatsen till en elfteplats. Samtidigt förlorade Brynäs en svängig match borta mot Frölunda med 7-3 och Malmö är nu ny jumbo, men de har också spelat betydligt färre matcher än bottenkollegorna.

– Det vore nästan fel om vi vann med tanke på hur dåligt vi spelade i den andra perioden, säger Malmös tränare Joakim Fagervall till Cmore.