Linköpings ordförande Roger Ekström vill att den högsta hockeyligan stängs för nedflyttning. Foto: TT

Linköpingsbasen vill stänga SHL

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen ökar och en ny våg har även drabbat SHL.

Nu vill jumbolaget Linköpings ordförande Roger Ekström att den högsta hockeyligan stängs för nedflyttning och utökas till 15 lag nästa säsong.

Han säger till Corren att saken diskuteras i SHL.

– Det har varit extremt många samtal på slutet. Det är en jäkligt svår situation. Folk börjar inse att det verkligen inte är sportsligt rättvist, men det kommer att vara jättesvårt att få till en förändring, säger han.

Corona och idrott

Tre matcher i gårdagens SHL-omgång fick skjutas upp då Växjö, Oskarshamn och Malmö drabbats av flera covid-19-fall. Även i Brynäs misstänks smittspridning.

Att Linköping ligger sist och riskerar nedflyttning – de två sista SHL-lagen kvalar om att hålla sig kvar från och med denna säsong – inser Roger Ekström är känsligt.

– Det är lätt att tycka att man pratar för sin sjuka mor. Å andra sidan: är det någon gång som man ska göra det så är det väl i pandemitider. Det kommer inte gå att lösa sportsligt rättvist. Det spelar ingen roll om vi kommer på 10:e eller 14:e plats. Det är inte rättvist för någon, säger han till Corren.

Ekström vill att SHL stängs för nedflyttning, men att ett lag flyttas upp från allsvenskan som planerat och att SHL innehåller 15 lag nästa säsong.

SE MER: Varför sprids coronasmittan mest inom ishockeyn?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet