Linnéa Andersson lämnar HV71. Foto: Bildbyrån

Linnéa Andersson klar för Modo

Uppdaterad
Publicerad

Linnéa Andersson lämnar HV71 efter nio säsonger.

Nu har landslagsbacken istället skrivit på för Modo.

– Jag kände att jag ville ha en nystart och det känns väldigt bra att komma till Modo, säger hon till klubbens hemsida.

Linnéa Andersson kom till HV71 säsongen 2013/2014 och har sedan dess varit föreningen trogen.

Men igår kom beskedet om att hon lämnar klubben.

– Jag kände helt enkelt att jag behövde en nystart att göra något annat. Jag har varit i HV71 nu ett tag och kände att jag behövde en förändring, sa hon till SVT Sport igår.

Hon berättade då för SVT att det är hennes eget beslut att lämna HV71.

– Det är väldigt jobbigt. Det är en väldigt bra organisation och jag gillar staden också. Man har mycket vänner här också så det är jobbigt. Men jag känner att det här är bäst både för mig som människa och hockeyspelare.

Skriver tvåårskontrakt

Nu kommer beskedet att 23-åringen skrivit på för SDHL-rivalen Modo. Andersson har skrivit på ett tvåårskontrakt med nya klubben.

– Det känns väldigt bra att det är just MoDo jag kommer till också. Jag har pratat med coacher och andra spelare och har fått bilden av en bra klubb. Det känns bra att ha den tryggheten. Jag tycker också att MoDo har ett bra tänk gällande min utveckling, både nu och vart jag vill komma på sikt i framtiden, säger hon till klubbens hemsida.

Nyförvärvet blir ett välkommet tillskott för Modo. Igår kom beskedet om Klara Peslarova, Erica Reider, Lore Baudrit och Marion Allemoz alla lämnar klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.