Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linus Omark inför SM-finalen. Foto: SVT/Bildbyrån

Linus Omarks hint inför SHL-finalen: ”Jag har en växel till”

Uppdaterad
Publicerad

Han har varit Luleås ledande spelare under hela säsongen.

Nu är Linus Omark fyra segrar från det efterlängtade SM-guldet.

– Jag känner att jag har en växel till och jag hoppas få ut det nu i slutet, säger han.

Det var 26 år sedan det hände senast. Efter en hård finalserie mot Frölunda fick Luleå SM-guldfira för första och hittills enda gången i klubbens historia.

I maj kan det vara dags igen.

Efter flera framgångsrika säsonger utomlands återvände Linus Omark till Norrbotten med ett mål i sikte: Att ta hem SM-bucklan till Luleå.

– Jag har sett den bilden framför mig hela säsongen. Det är därför man jobbar, går till gymmet och isträningen och orkar ladda om de tyngre dagarna. Det är för det där guldet. Men jag försöker ändå fokusera här och nu. Det börjar på lördag och den matchen ska vi vinna, säger Omark.

Längtar efter guld

Luleå har varit ett topplag i flera år men har inte varit i SM-final sedan 2013. Att det är en stad som längtar efter ett guld märks.

– Det har känts hela året att man längtar efter ett guld. Det var 26 år sedan sist, staden och hela föreningen har suktat efter det här guldet bra länge och jag hoppas verkligen att vi kan göra det, säger Omark.

Den 35-årige forwarden har varit Luleås offensiva katalysator under grundserien och i slutspelet har han fortsatt på den inslagna vägen. Men Omark, han tror att han har ännu mer att ge.

– Jag har varit med ett bra tag och jag vet vad som får mig att spela på topp. Jag har haft en bra säsong men jag är inte nöjd någonstans. Jag känner att jag har en växel till och jag hoppas få ut det i slutet. Planen har hela året varit att vara som bäst nu.

Hyllas enormt

Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson håller inte tillbaka med orden när han ska beskriva Omark.

– Han har gjort enorma saker i föreningen och är kanske den bästa spelaren vi har haft genom tiderna i Luleå Hockey. Jag hoppas att han kan leverera i finalserien och få lyfta bucklan, säger han.

Se hela inslaget i spelaren nedan eller i Hockeykväll i kväll 22.00 i SVT1/Play.

KLIPP; SVT Sport träffar Linus Omark

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.