Omark: ”Tränaren sade att jag aldrig skulle bli hockeyspelare”

Uppdaterad
Publicerad

Luleåstjärnan Linus Omark, 34, har haft en mycket framgångsrik karriär i både Nordamerika och Europa. Men själv har han upplevt att han kämpat i motvind från start.

– Det började när jag var pojklagsspelare i Övertorneå. En tränare sade till mig 'Linus, du kommer aldrig bli ishockeyspelare', säger han i SVT:s Hockeykväll som har premiär i kväll.

I nya Hockeykväll berättar Omark om hur hans karriär inleddes med en känsla av att ingen trodde på honom.

– Från första dagen jag kom till Luleå så har jag fått jobba i motgång, spelare har varit före mig i hierarkin. Även min mamma ville att jag skulle plugga, vilket är bra, men man läste mellan raderna att hon inte heller trodde att jag skulle bli ishockeyspelare, säger han.

”Tror på hårt jobb”

Han återvände till Luleå inför den pågående säsongen, efter många år utomlands. Hittills har det blivit 18 poäng på 19 matcher.

– Det positiva i allt är att jag har fått en tändvätska och aldrig kunnat slappna av. Många kanske tror att man kan leva på talang, men jag tror att 99 procent är hårt jobb.

Hockeykväll sänds ikväll i SVT Play från 22.00 och i SVT1 från 22.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.