Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Söderström om sjukdomarna i truppen under finalserien Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Linus Söderström om sjukdomen i laget: ”Hoppas vi håller det mer slutet”

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå dras med sjukdom i truppen mitt under SM-finalserien. Då vill målvakten Linus Söderström se att klubben är ännu mer noggranna än vanligt.

– Förhoppningsvis håller vi det lite mer slutet nu när det är final, säger han till SVT Sport.

I förra matchen saknades Oskar Nilsson och målvakten Gustav Lindvall på grund av sjukdom. I den första SM-finalen, som Skellefteå vann med 1-0 mot Rögle, var Nilsson tillbaka men då var istället backarna Axel Sandin-Pellikka och Måns Forsfjäll frånvarande.

Målvakten Linus Söderström vill att laget försöker undvika ställen där man kan smittas ännu mer än vanligt.

Lagläkaren vill inte uttala sig

– Det är som det är. När man flyger reguljärt utsätter man sig för en risk att bli sjuk. Förhoppningsvis håller vi det lite mer slutet nu när det är final och ska spelas om allt. Så vi får de bästa möjliga förutsättningarna att ladda om hålla oss friska och prestera så bra som möjligt, säger han till SVT Sport.

Skellefteås lagläkare Karin Granberg är fåordig på frågan om klubben nu gör något speciellt för att undvika att fler blir sjuka.

– Vi följer våra rutiner och det är allt jag kan säga just nu, säger hon.

På söndagens träning dagen efter vinsten saknades Skellefteås poängbästa spelare i slutspelet Jonathan Johnson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.