Skellefteå avgjorde första SM-finalen sent mot Rögle

Det märktes att det var två heta målvakter i första SM-finalen mellan Skellefteå och Rögle.

Det var först med några minuter kvar av matchen som Linus Lindström satte matchens enda mål.

– Att avgöra på slutet, det är en riktigt härlig känsla, säger Lindström till SVT Sport.

Det blev en lång väntan på mål i första finalmatchen mellan Skellefteå och Rögle. Men det saknades inte chanser. Både Skellefteå och Rögle hade tillfällen då de hade öppet mål, men missade antingen målet eller pucken.

Och dessutom var Skellefteås Elias Salomonsson nära på att lägga in pucken i eget mål under en avvaktande Rögleutvisning. Men 0–0 stod sig hela vägen till den tredje perioden.

Där skulle till slut Linus Lindström stå för det matchavgörande målet med drygt fyra minuter kvar. Och det var imponerande. Han kolliderade först i mittzonen med en Röglespelare där han fick en smäll mot knäet, och föll till isen. Han tog sig snabbt upp igen, gick mot mål och styrde pucken innan han slog in sin egen retur.

– Det är väl kanske en tripping i värsta fall, men grym passning av Arvid och jag får slå in den, säger Lindström om situationen.

Målet blev matchavgörande. Skellefteå höll undan och vann med just 1–0. Det innebär att Rögle för första gången under slutspelet har förlorat en match. De hade inför matchen tio raka segrar.

– Riktigt skön känsla. Det är en tajt match. Första matchen, det är lite känna på varandra Skönt att gå vinnande ur den, säger Lindström.

– Vi kommer inte upp i den nivå vi vill vara i. Jag tycker att Rögle är det bättre laget, säger Skellefteåmålvakten Linus Söderström till SVT Sport.

Skellefteåsegern var lagets första på hemmaplan i en final sedan guldåret 2014. Laget har spelat i fyra finalserier sedan dess.