Ljuv Muzik när Luleå vann mot Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Radek Muzik gjorde sitt första SHL-mål när Luleå vann i Gävle mot Brynäs med 5-1. Det var den andra vinsten på de sju senaste matcherna för Luleå.

– Vi studsar tillbaka efter en lite tyngre period, säger Carl Mattsson.

21-årige Mattsson gjorde 4-1 efter att ha tryckt in sin egen retur fri framför Samuel Ersson i Brynäsmålet. 

– Det har känts bättre och bättre de 10-15 senaste matcherna och självförtroendet har vuxit, säger Carl Mattsson till C More efter sitt andra mål för säsongen.

Han spelade i fjärdekedjan med bland andra tjecken Radek Muzik, 19, som styrde in 3-1 i den andra andra perioden och blev överlycklig efter sitt första SHL-mål, detta i den 29 matchen i den högsta svenska ligan.

– Vi har spelat ett par matcher ihop och alla vet sina roller och har bra fart under rören, beskriver Mattsson samarbetet i fjärdekedjan.

Tidigt powerplay gav Luleå flygande start

Redan efter sju minuter ledde Luleå med 2-0 efter mål i spel fem mot tre och fem mot fyra.

– Det var en tuff start med 0-2 direkt i boxplay men vi får kontakt vid 1-2-målet men 1-3 blev tungt. Det räcker inte efter den starten, säger Brynäs tränare Peter Andersson efter den femte raka förlusten.

Jumbon Brynäs kan ta snabb revansch. Redan i morgon möts lagen i samma arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.