Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktor Lodin var glödhet på nytt mot HV71. Foto: Bildbyrån

Lodin glödhet på nytt när IKO kvitterade matchserien mot HV71

Uppdaterad
Publicerad

Ramsor, burop och sträckta långfingrar.

Sådant Oskarshamns Viktor Lodin får utstå under ångestserien mot HV71. Men det verkar inte bita nämnvärt på 24-åringen som återigen klev fram som matchvinnare.

– Det är kul att de lägger energi på mig, det verkar alla göra, säger Lodin till SVT Sport.

Viktor Lodin hamnade återigen i centrum när Oskarshamn och HV71 möttes i den fjärde kvalmatchen.

Den var han som i mittperioden läckert spelade fram Austin Wagner till 2-2-målet i numerärt överläge innan han själv i samma spelform lite senare via ett HV-ben vallade in ledningsmålet.

– Vi var inte med från start, men när vi fick våra powerplay kom vi in i det och fick utdelning i powerplay där vi inte fått utdelning i de tidigare matcherna. Jag försöker bara göra allt jag kan för att vi ska vinna. Det är två vinster kvar och det är vårt fokus, säger Lodin till SVT Sport.

Se Lodins viktiga roll för Oskarshamn i klippet ovan.

”Är en balansgång”

Lodin är inte särskilt populär bland HV-supportrarna och fick åter utstå ramsor och folk som pekade finger mot honom. Men det är bara något han växer utav, menar han själv.

– Det är kul att de lägger energi på mig, det verkar alla göra. Jag försöker fokusera på mitt och jag tycker bara att jag blir bättre när de försöker få mig ur balans. Men det är en balansgång att hålla sig på rätt sida.

”Väldigt oklart”

Det var irriterat i HV-lägret efteråt. André Peterson skickade en passning mot domarna, efter att fyra HV-utvisningar i mittperioden gett Oskarshamn momentumet i kvällens match.

– Nivån är oklar. Vi sa innan första matchen att det är ni som sätter nivån. Att de tar för vissa saker ibland är lite konstigt, säger Peterson till SVT Sport.

Hör Peterson utveckla sina tankar i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör André Peterson om domarinsatsen: ”nivån är oklar” Foto: SVT

En spelare som varit med om nästan osannolik otur de senaste matcherna är HV-spelaren, Oliwer Kaski. Hör honom berätta om det här nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oliwer Kaski var med om bruten klubba – igen. Foto: SVT/TV4

Matchserien mellan lagen fortsätter i Jönköping på söndag.

SHL

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

4 - 2

HV71 logo

HV71

1-2, 2-0, 1-0
Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn
Publik: 3275

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.