Foto: Bildbyrån

Anton Bengtsson drabbad av hjärnskakning

Uppdaterad
Publicerad

Rögleforwarden Anton Bengtsson blir borta tills vidare efter den hjärnskakning han åkte på efter en kollision i CHL-semin mot Frölunda i går kväll.

– Jag pratade med Anton under morgonen. Han hade huvudvärk, men mår efter omständigheterna bra. Det var sköna besked, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip till den egna hemsidan under förmiddagen.

Det var redan efter fyra minuter som Bengtsson kolliderade med Frölundas Johan Sundström och blev liggande orörlig på isen. Bengtsson visade tydliga smärtor när han låg på isen och tog med handen mot nacken. Därefter skakade Bengtsson mycket med både över- och underkropp innan tv-kamerorna zoomade ut, samtidigt som det blev knäpptyst i arenan innan han rullades ut på bår och sedan fördes till sjukhus med ambulans.

Redan under gårdagskvällen fick Bengtsson lämna sjukhuset för återfärd till Ängelholm.

”Jag blev orolig för Anton”

Rögles tränare Cam Abbott var rasande och upprörd över att det inte utdelades någon utvisning i samband med händelsen.

– Jag har fått försäkringar om att han mådde okej i morse. Jag har inte pratat med honom personligen men det medicinska teamet har sagt att han är okej, säger Abbott till SVT Sport.

– Han kommer att genomgå hjärntrappan och missar några matcher, fortsätter Abbott.

Hur ser du på situationen när Anton Bengtsson skadades?

– Jag vill inte tala om det för mycket eftersom jag är upprörd, att se honom på det viset i den situationen. Det är mycket känslor i ett sådant ögonblick. Jag blev orolig för Anton vid det tillfället, förklarar Abbott.

Rögle vann matchen med 3-1 och gick till final med totalt 8-4. Där väntar vinnaren av Tappara och München, ett möte som skjutits på grund av covidsmitta.

ARKIV: Här bärs Anton Bengtsson ut på bår i CHL-matchen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.