Elias Pettersson har fått en mindre sträckning i ett av ligamenten. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lugnande besked om Elias Pettersson efter skadan

Uppdaterad
Publicerad

Elias Petterssons skada är av det lindrigare slaget. Svensken beräknas missa 1-2 veckors spel.

– Förmodligen det bästa beskedet vi hade kunnat hoppas på, säger Vancouvers coach Travis Green enligt klubbens officiella Twitter-konto.

Efter en sprakande inledning av sin NHL-karriär med 42 poäng på 38 matcher tvingades Elias Pettersson bryta torsdagens match mot Montreal med en skada.

Den 20-årige svensken vred sitt högra knä efter en olycklig situation med hemmalagets finländske forward Jesperi Kotkaniemi.

– Det handlar om en underkroppsskada. Jag vet inte när han är tillbaka. Han kommer knappast spela mot Toronto på lördag men men jag tror inte att han blir borta länge, sa Canuckscoachen Travis Green på presskonferensen efteråt.

Mindre sträckning i ett ligament

Nu har Elias Pettersson genomgått en magnetkameraundersökning på sitt knä, och via Twitter uppdaterar Vancouver angående svenskens skadeläge.

– Det är en mindre stukning i ett av ligamenten i knät, det är inte så farligt. Förmodligen det bästa beskedet vi hade kunnat hoppas på, säger Travis Green.

Pettersson beräknas missa 1-2 veckors spel.

– Jag vill inte sätta någon prognos på det men det ligger oftast där omkring, säger Green.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.