Elias Pettersson klev av skadad mot Montreal Foto: TT

Elias Pettersson skadad i natt

Uppdaterad
Publicerad

Mot Ottawa Senators gjorde Elias Pettersson sitt första NHL-hattrick.

Ett dygn senare blev han skadad i förlustmatchen mot Montreal på bortaplan.

Succérookien vred sitt högra knä och blev liggandes på isen.

Det var i mitten av den andra perioden i bortamötet mot Montreal Canadiens som Vancouver Canucks guldklimp Elias Pettersson hamnade i en situation med hemmalagets finländska forward Jesperi Kotkaniemi.

På tv-bilderna syntes hur Pettersson vred höger ben och knä. Därefter blev han liggande på isen en stund innan han för egen maskin tog sig upp på fötter, åkte ut i omklädningsrummet och aldrig återkom till spel.

– Det handlar om en underkroppsskada. Jag vet inte när han är tillbaka. Han kommer knappast spela mot Toronto på lördag men men jag tror inte att han blir borta länge, sa Canuckscoachen Travis Green på presskonferensen efteråt.

”Vill inte skada någon”

Enligt kanadensiska medieuppgifter ska svensken göra en magnetkameraundersökning senare under dagen.

Elias Pettersson har gjort stor succé under sin debutsäsong i NHL och svarat för 22 mål och totalt 42 poäng på 37 matcher.

Montreal vann matchen med 2–0 och efteråt var finländaren Kotkaniemi ledsen över svenskens skada.

– Jag vill inte skada någon. Vi båda föll och och kanske ramlade jag på hans ben. Jag är inte säker på vad som hände, säger rookien till Sportsnet.

NHL

Montreal Canadiens logo

Montreal Canadiens

2 - 0

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

1-0, 1-0, 0-0
Bell Centre, Montreal
Publik: 21302

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.