Luleåstjärnan lovar bättring: ”Ska vara en offensiv kraft”

Publicerad

Luleå åkte på en oväntad förlust i den första SM-finalen.
På lördagen får seriesegraren en ny chans mot Linköping.
En match där Emma Nordin, som varit ligans stora gigant den här säsongen, kan komma att spela en nyckelroll för den regerande mästaren.
– Jag vill så klart vara en offensiv kraft, säger hon till SVT Sport.

Storfavoriten Luleå nollades och förlorade den första finalmatchen på hemmaplan mot Linköping. I dag fortsätter matchserien i just Linköping där den regerande mästaren hoppas på att kunna överlista östgötarna.

– Vi behöver åka mer skridskor, då är vi väldigt svårslagna. Kriget framför mål är där de flesta målen görs och det är där matcherna avgörs, så det gäller att tuffa till sig och vara lite obekväma, säger Nordin till SVT Sport.

”Får spela med toppspelare”

Förra säsongen blev hon utsedd till årets spelare i SDHL och den här säsongen har hon inte varit sämre. Emma Nordin är ligans främsta målskytt och i slutspelet har hon hittills noterats för 13 poäng.

– Jag brukar ofta säga att det är ingenting man gör själv, utan det handlar om en bra omgivning. Jag får förmånen att spela med toppspelare ute i världen och det tycker jag utvecklar mig personligen varje dag när vi tränar tillsammans, säger hon till SVT Sport och fortsätter:

– Sedan kanske det är lite tur och flyt också men förhoppningsvis är det någonting man har förtjänat.

Sitt livs form

Hon har nästan alltid befunnit sig högt upp i såväl poängligor som skytteligor. Men den här säsongen har centern utvecklats ännu mer och hon är just nu, enligt henne själv, är i sitt livs form.

– Det är jättekul att känna att man utvecklas så sent också. Jag börjar ändå bli till åren inom den idrott som vi håller på med, men jag tycker fortfarande det är jättekul och det är fantastiskt motiverande att känna att man fortfarande kan utvecklas, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer