Emma Nordin hyllar kedjekamraten

Publicerad

Luleåspelaren Emma Nordin öser in poäng i SDHL. När man frågar 27-åringen vad som ligger bakom framgångskonceptet lyfter hon gärna fram sin omgivning – och framför allt kedjekamraten Michelle Karvinen.
– Jag lär mig av henne varje dag, säger Nordin till SVT Sport.

Etta och tvåa i poängligan – tillsammans har SDHL:s bästa svenska Emma Nordin och världsstjärnan Michelle Karvinen gjort 26 poäng hittills i slutspelet. Att de fungerar bra tillsammans och hittar varandra ute på isen råder det alltså inga tvivel om.

– Jag tror att det betyder mycket att vi har en bra relation och kemi även utanför isen vilket gör att vi kan ta nästa nivå, utmana varandra och utvecklas tillsammans, säger Nordin till SVT Sport.

”En spelare i världsklass”

Nordin, som själv haft en strålande säsong det här året, delar däremot gärna ut lovord till sin kedjekamrat.

– Hon är en spelare i världsklass, framför allt internationellt, och är en typ av spelare som spelar lite på gränsen. Det är det som jag tycker är en av hennes styrkor. Det som är mest fantastiskt med henne är att hon faktiskt vågar utmana sig själv i stort sett alla situationer och då är det ju inte säkert att det går varje gång men det är ju en fröjd för ögat och se när hon spelar tycker jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer