SM-guld till Luleå

Luleå tar SM-guld för tredje året i rad.

Guldet säkrades efter ett nytt förlängningsdrama mot Brynäs där Petra Nieminen blev stor matchhjälte.

– Fan vad härligt. Jag älskar det här laget, säger finländskan i SVT.

Brynäs unga talang Josefin Bouveng har imponerat stort under säsongen och inte minst i slutspelet. När hon och resten av laget spelade med kniven mot strupen i den tredje finalen slog 19-åringen till med dubbla mål inom loppet av bara några minuter i den första perioden.

Luleå hämtade sig

Men Luleå skulle hämta sig från chockstarten.

I slutet av den andra perioden reducerade Noora Tulus till 2-1 och i den tredje perioden kom också kvitteringen till 2-2 av Viiv Vainikka.

För andra matchen i rad väntade ett förlängningsdrama och för andra matchen i rad var det Luleå som drog det längsta strået.

”Obeskrivligt mäktigt”

Petra Nieminen avgjorde för andra matchen i rad och hennes 3-2-mål följdes av stort guldjubel hos hemmalaget.

– Det är nästintill obeskrivligt mäktigt. Jag önskar att det var fullsatt här inne, atmosfären och euforin saknar man. Men även om de (publiken) inte är på plats finns de i våra hjärtan och betyder allt för oss, säger Luleås Emma Nordin.

Guldet var Luleås fjärde totalt på damsidan.